1/50
בתים

בית בתל-אביב

גודל: 200 מ״ר
זוג + 2 ילדים

בית מימי ראשית תל אביב (שבמסדרונות שלו צעדה פעם אישיות ביטחונית בכירה). בית של פעם שכמו שתכננו בעבר, מצאנו אותו מרובה חדרים (וגם היה מרובה בו הצל).אבן הדרך התכנונית הראשונה היתה להפוך את קומת הכניסה לקומה עם תחושת פתיחות גדולה, בה החוץ נכנס פנימה ככל שהתכנון והעיצוב מתירים.אבן הדרך התכנונית השניה, היתה להחליט להפוך דווקא את החצר הקטנה יותר לחצר המרכזית והאינטימית של הבית אליה פונה הסלון ופינת המשפחה, בעוד את המטבח ופינת האוכל לחבר לחצר הגדולה יותר. הסיבה לכך היא פשוטה: החצר הקטנה פונה לרחוב שקט ואילו הגדולה לרחוב סואן וראשי יותר. התוצאה שהתקבלה, מאפשרת למשפחה אי של רוגע ושלווה ותחושת פתיחות גדולה הודות לשני צידי החצרות - הקדמית והאחורית שנכנסות הביתה ויוצרות קשר חזק בין הפנים לחוץ.לצד השינויים הרבים, גרם המדרגות המקורי של הבית חודש ונשמר ובאמצעות מחיצת הברזל המהפנטת הוא נוכח אך סמוי מעט מהקומה המרכזית. גם הספרייה/מדיה של החלל המרכזי ופינת האוכל עשויה מתכת. גם בבית הזה, בו הפרטים הם רבים מכדי למנות, השילוש של ברזל-עץ והבלחות בטון היה הרמוני ומדויק.

צוות תכנון סטודיו דולו: עדי קליין, עדי פרשטמן ותמר הרדוף. צילום: עוזי פורת