1/14
ארכיון

בית במשמר דויד

גודל: 210 מ"ר
זוג + 3 ילדים

בית מהופך שבחזית שלו קליניקה (עבור בעלי הבית ששניהם פסיכולגים במקצועם), מופרדת בדלת הזזה סמויה במישור הקיר משאר הבית. בסופי השבוע דלתות חדרי הקלינקה נסגרות ודלת ההזזה המפרידה את הבית מהקליניקות נפתחת לרווחה אל מבואת הכניסה וממנה אל החלון הגדול של הסלון המשקיף אל הנוף הפתוח.
במסגרת פרויקט זה, התלוונו אל בני הזוג לסין שם הוזמנה מרבית תכולת הבית, לרבות כל הריצופים והחיפויים, גופי התאורה, חלק מהרהיטים ופרטי הנגרות ובראשם המטבח. הזמנת הנגרות בסין היתה משימה מורכבת שכן היה צורך בדיוק מרבי עבור הפריטים שהגיעו מוכנים מסין. הנקיון העיצובי והמינימליזם של הבית משקפים היטב את אופים של בעליו, ומעניקים לנוף הבראשיתי נוכחות מועצמת.

צוות תכנון סטודיו דולו: עדי קליין וניצן חברון. הפרויקט תוכנן בשיתוף עם משרד אדריכלים 2m: מיקי כתר ומירב ברמן. צילום: שרון קנה.