1/18
בתים

בית בהרצליה

גודל: 170 מ"ר
זוג + 2 ילדים

במקור, בעלי הבית תכננו לשפץ את ביתם. לאור המלצת צוות התכנון ולאחר חשיבה משותפת הוחלט שהריסת הבית הקיים ובניית בית חדש יהיה מהלך תכנוני שימקסם את הפוטנציאל של המגרש המלבני (צר וארוך).
תוכנית הבית נסובה סביב ההחלטה למקם את דלת הכניסה בצד הבית והמטבח במרכזו. כך בתוכנית המוארכת נוצרות פינות ברורות עבור חלל המשפחה והסלון. המרכזיות של המטבח קבלה ביטוי גם בבחירת החומרים: אי צהוב על רקע רצפת הבטון המוחלק שנבחרה לקומה זו, שממסמר את מרכז החלל. חלל המדרגות אף הוא מרכזי מאוד ותוכנן כפסל במרכז הבית מלווה בקיר שחור המדגיש אותו מחד ובסקייליט המאיר אותו באור טבעי מאידך.
בתחילת דרכנו המשותפת, בעלי הבית הציגו לנו בריף שכותרותו בית "מגניב" ובולט. לשמחתנו, החזון מומש במלואו, הרבה בזכות בעלי הבית בעלי התעוזה.

צוות תכנון סטודיו דולו: עדי קליין וניצן חברון. הפרויקט תוכנן בשיתוף עם אדריכלית מאיה אלעזר.
צילום: עוזי פורת.