1/27
בתים

בית בבן שמן

גודל: 230 מ"ר
זוג + 4 ילדים

המגרש המשתרע על פני דונם פונה למטע זייתים, לפיכך בבסיס החזון העיצובי עמדה השאיפה ליצור פתיחות מקסימלית אל הנוף. בעלי הבית, שביקשו לשפץ את הקיים מבלי לחרוג מהמ"ר הבנויים הכתיבו למעשה שיפוץ פנימי ולא מבני.
שלושה צעדים משמעותיים סיפקו לבית מראה חדש. ראשית, בסלון הותקנו חלונות גדולים ורחבים שנפתחו לנוף ומוסגרו בפרופיל בלגי. בנוסף, הוחלט על ביטול החלוקה לשני מפלסים בקומת הכניסה. מהלך משמעותי שלישי היה הצנעה של הזוויות בקירות החיצוניים שכן האלכסונים המרובים בבית ייצרו בחלל עומס רב. המטרה הושגה הודות לעבודת הנגרות, שיישרה כלפי פנים את הקווים הזוויתיים.
התוצאה: בית מודרני עם חלל פתוח טובל בירוק מן החוץ, שהשימוש בחומרים כמו זכוכית, קוריאן ועץ הופכים אותו לחלל מודרני וחם כאחד.

צוות תכנון סטודיו דולו: עדי קליין, עדי פרשטמן וניצן חברון. צילום: עוזי פורת